Almás-diós kifli felfújt recept
Hozzávalók:
- 8-10 db kifli
- 8 dl tej
- vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- darált dió (cukrozott is lehet) ízlés szerint
- 2 alma
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - vaj a tál kikenéséhez
Elkészítés:
A tejet feltesszük melegedni és amikor már langyos, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot és forróra melegítjük. A sütőtálat (jénait) kivajazzuk. A kiflit felkarikázzuk és egy mély tálba tesszük. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgáját. A kiflit leöntjük a meleg cukros tejjel, majd amikor magába szívta, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot is. Összekeverjük a darált dióval. A jénaiba kanalazzuk a kiflis egyveleg felét, majd rászórjuk a reszelt almát, aztán a maradék kiflit. Sütőbe tesszük a tálat, és kb. 200 fokon, 45-55 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a végén a teteje egy picit megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

