Farsangi finomságok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag gyorsélesztő
- 5 dkg cukor
- rum
- só
- 2 dl langyos tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott margarin
- olaj (a sütéshez)
- porcukor (a szóráshoz)
- baracklekvár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkán 5-6 dkg-os darabokat vágunk, és 20 cm-es rudakat sodrunk belőle. A sodort rudakból fonatos fánkokat készítünk, és még 1 órán át hagyjuk kelni.
Forró, bő olajaban kisütjük a fonatokat úgy, hogy az első oldalát fedő alatt süssük, majd vegyük le, fordítsuk meg a fánkfonatokat, és a másik felét már fedő nélkül süssük.
Még melegen szórjuk meg bőven porcukorral kevert vaníliás cukorral, lekvárt téve mellé tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »