Farsangi finomságok recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag gyorsélesztő
- 5 dkg cukor
- rum
- só
- 2 dl langyos tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg olvasztott margarin
- olaj (a sütéshez)
- porcukor (a szóráshoz)
- baracklekvár (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgép dagasztójával alaposan kidolgozom, amíg szépen összeáll a tészta. Ne legyen lágy, inkább egy kicsit keményebb állagú. Meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett deszkán 5-6 dkg-os darabokat vágunk, és 20 cm-es rudakat sodrunk belőle. A sodort rudakból fonatos fánkokat készítünk, és még 1 órán át hagyjuk kelni.
Forró, bő olajaban kisütjük a fonatokat úgy, hogy az első oldalát fedő alatt süssük, majd vegyük le, fordítsuk meg a fánkfonatokat, és a másik felét már fedő nélkül süssük.
Még melegen szórjuk meg bőven porcukorral kevert vaníliás cukorral, lekvárt téve mellé tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »