Vaníliakrémes képviselőfánk recept

Recept: 20 db kicsi képviselőfánkhoz
Tészta:
- 1,5 dl víz
- 1 csipet só
- 1 kk cukor
- 60 g margarin
- 100 g finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 cs vanília puding
- 2-3 ek cukor
- 3dl tej
- 1cs habpor
- 1,5 dl tej
Csoki máz:
- 1 tábla tejcsoki
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a margarinnal, ha forr beletesszük a lisztet és erőteljesen összekeverjük, majd mérsékelt tűzön, állandóan kevergetve csak addig pirítjuk, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve belekeverünk 1 tojást majd hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Áttesszük egy keverő tálba és egyenként beledolgozzuk a maradék 3 tojást a legjobb ha elektromos habverővel csináljuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából két kiskanál segítségével kis halmokat teszünk 3-4 cm-re egymástól. 25-30 percig sütjük, a sütő ajtaját a sütés közben nem szabad kinyitni! Amikor szép barnára sült a tésztánk akkor kivesszük és azonnal levágjuk a tetejét. Töltelékhez a habport a hátoldalán leírtak alapján elkészítjük. A pudingot 3 dl tejjel főzzük meg. Mikor kihűlt a puding összekeverjük a tejszínhabbal és beletöltjük a tésztába, majd visszarakjuk a tészta tetejét és meglocsoljuk a felolvasztott csokival. A csokimázhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk a tábla csokit az olajjal. Én két adagot csináltam azaz 40 db-ot, erre elég volt az egy adag pudingos töltelék. Remélem érthető lett. Nagyon egyszerű és finom. Én most csináltam először, de nem utoljára.
A receptet küldte: Némethné Dránovics Anita
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »