Vaníliakrémes képviselőfánk recept
Recept: 20 db kicsi képviselőfánkhoz
Tészta:
- 1,5 dl víz
- 1 csipet só
- 1 kk cukor
- 60 g margarin
- 100 g finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 1 cs vanília puding
- 2-3 ek cukor
- 3dl tej
- 1cs habpor
- 1,5 dl tej
Csoki máz:
- 1 tábla tejcsoki
- 0,5 dl olaj
Elkészítése:
A vizet felforraljuk a sóval, cukorral és a margarinnal, ha forr beletesszük a lisztet és erőteljesen összekeverjük, majd mérsékelt tűzön, állandóan kevergetve csak addig pirítjuk, amíg a massza el nem válik az edény falától. A tűzről levéve belekeverünk 1 tojást majd hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Áttesszük egy keverő tálba és egyenként beledolgozzuk a maradék 3 tojást a legjobb ha elektromos habverővel csináljuk. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából két kiskanál segítségével kis halmokat teszünk 3-4 cm-re egymástól. 25-30 percig sütjük, a sütő ajtaját a sütés közben nem szabad kinyitni! Amikor szép barnára sült a tésztánk akkor kivesszük és azonnal levágjuk a tetejét. Töltelékhez a habport a hátoldalán leírtak alapján elkészítjük. A pudingot 3 dl tejjel főzzük meg. Mikor kihűlt a puding összekeverjük a tejszínhabbal és beletöltjük a tésztába, majd visszarakjuk a tészta tetejét és meglocsoljuk a felolvasztott csokival. A csokimázhoz gőzfürdő felett felolvasztjuk a tábla csokit az olajjal. Én két adagot csináltam azaz 40 db-ot, erre elég volt az egy adag pudingos töltelék. Remélem érthető lett. Nagyon egyszerű és finom. Én most csináltam először, de nem utoljára.
A receptet küldte: Némethné Dránovics Anita
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

