Túrófánk “sitty-sutty” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 tk cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- tej
- 1 csipet só
- porcukor és vagy lekvár
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba öntjük, majd összekeverjük. Annyi tejet teszünk hozzá, hogy összeálljon és kanállal szaggatható legyen.
Az olajat felmelegítjük, majd kanállal bele szaggatjuk a fánkot (Ha kényelmesebb, formázhatunk belőle golyókat is), majd aranybarnára sütjük.
Ha kisült, porcukorba forgatjuk. Üresen, vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Túró helyett lehet bele almát is reszelni, és akkor a tésztába egy kis fahéjt keverni. Mi úgy is szeretjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

