Túrófánk “sitty-sutty” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 tk cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- tej
- 1 csipet só
- porcukor és vagy lekvár
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba öntjük, majd összekeverjük. Annyi tejet teszünk hozzá, hogy összeálljon és kanállal szaggatható legyen.
Az olajat felmelegítjük, majd kanállal bele szaggatjuk a fánkot (Ha kényelmesebb, formázhatunk belőle golyókat is), majd aranybarnára sütjük.
Ha kisült, porcukorba forgatjuk. Üresen, vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Túró helyett lehet bele almát is reszelni, és akkor a tésztába egy kis fahéjt keverni. Mi úgy is szeretjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »