Túrófánk “sitty-sutty” recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 tk cukor
- 2 csomag vaníliáscukor
- tej
- 1 csipet só
- porcukor és vagy lekvár
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba öntjük, majd összekeverjük. Annyi tejet teszünk hozzá, hogy összeálljon és kanállal szaggatható legyen.
Az olajat felmelegítjük, majd kanállal bele szaggatjuk a fánkot (Ha kényelmesebb, formázhatunk belőle golyókat is), majd aranybarnára sütjük.
Ha kisült, porcukorba forgatjuk. Üresen, vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Túró helyett lehet bele almát is reszelni, és akkor a tésztába egy kis fahéjt keverni. Mi úgy is szeretjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »