Töltött fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 5 dkg élesztő
- kb 3 dl tej az élesztő felfuttatásához
Töltelék:
- cukrozott kakaópor
Sütéshez:
- olaj
Forgatáshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük és a margarinnal elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót ,összekeverjük és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd nem túl kemény, könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle és letakarva kb 2 órát kelesztjük.
Mikor megkelt kinyújtjuk, kiszaggatjuk (kör alakúra) és megtöltjük a cukrozott kakaóporral, majd a széleit a kimaradt tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a széleit.
Forró olajban pirosra sütjük és porcukorba megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »