Töltött fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 5 dkg élesztő
- kb 3 dl tej az élesztő felfuttatásához
Töltelék:
- cukrozott kakaópor
Sütéshez:
- olaj
Forgatáshoz:
- porcukor
Elkészítése:
A lisztet tálba tesszük és a margarinnal elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót ,összekeverjük és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd nem túl kemény, könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle és letakarva kb 2 órát kelesztjük.
Mikor megkelt kinyújtjuk, kiszaggatjuk (kör alakúra) és megtöltjük a cukrozott kakaóporral, majd a széleit a kimaradt tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a széleit.
Forró olajban pirosra sütjük és porcukorba megforgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »