Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött fánk recept

Töltött fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 5 dkg élesztő
    • kb 3 dl tej az élesztő felfuttatásához

    Töltelék:

    • cukrozott kakaópor

    Sütéshez:

    • olaj

    Forgatáshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A lisztet tálba tesszük és a margarinnal elmorzsoljuk.Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót ,összekeverjük és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk, majd nem túl kemény, könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle és letakarva kb 2 órát kelesztjük.

    Mikor megkelt kinyújtjuk, kiszaggatjuk (kör alakúra) és megtöltjük a cukrozott kakaóporral, majd a széleit a kimaradt tojásfehérjével megkenjük, félbehajtjuk és villával lenyomkodjuk a széleit.
    P1120489

    Forró olajban pirosra sütjük és porcukorba megforgatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá