Teljes kiőrlésű fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 dl tej
- 10 dkg xilit
- 1 dl kókuszolaj (tésztájába)
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál barnacukor
Elkészítése:
A lisztet mindig ÁT KELL SZITÁLNI!
1 dl cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, a liszt közepére öntjük és a többi alapanyaggal összedolgozzuk.
Egy órát kelesztjük, majd kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra. Pohárral kiszúrjuk és még kb 15 percig pihentetjük.
Forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp:
Baracklekvárral az igazi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »