Tejszínes képviselőfánk recept
                            Hozzávalók:
- 2 dl víz
 - 10-15 dkg margarin
 - 20 dkg liszt
 - 6-7 db 
 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSt egyenként - csipet só
 - csipet cukor
 
Töltelék:
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
 - 3-5 ek cukor
 - fél liter tej
 - 2-3 dl cukrozott tejszín
 
Elkészítése:
A sóval, a cukorral és a margarinnal felforraljuk a vizet. Belekeverjük a lisztet, és takaréklángon addig pirítjuk, amíg a massza az edény falától elválik. Mindig csak egy tojást jól beledolgozzuk, és utána tesszük bele a többit is egyesével. Ezeket is jól átdolgozzuk, mert ettől lesz üreges a belseje. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire egymástól megfelelő távolságra (mert megnőnek) golyókat halmozunk kanál segítségével, vagy csillagcsöves nyomózsákkal. Ezután gyújtsuk csak be a sütőt, mert legalább 20 percig bőrösödni hagyjuk. A páratartalom biztosítása érdekében tegyünk egy vízzel teli edényt a sütő aljára, és a fánkokat kb. 30 percig sütjük. Ez alatt – nagyon fontos, hogy a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta! A fánkokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Majd a tetejüket 1/3 résznél levágjuk. Közben elkészítjük a pudingot, a zacskón található utasítás szerint. Majd a tejszínt is felverjük habbá. Ezután betöltsük az üregeket a pudinggal és tejszínnel. Tetejét leporcukrozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

