Tejszínes képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes képviselőfánk

Hozzávalók:

  • 2 dl víz
  • 10-15 dkg margarin
  • 20 dkg liszt
  • 6-7 db tojást egyenként
  • csipet só
  • csipet cukor

Töltelék:

  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 3-5 ek cukor
  • fél liter tej
  • 2-3 dl cukrozott tejszín

Elkészítése:
A sóval, a cukorral és a margarinnal felforraljuk a vizet. Belekeverjük a lisztet, és takaréklángon addig pirítjuk, amíg a massza az edény falától elválik. Mindig csak egy tojást jól beledolgozzuk, és utána tesszük bele a többit is egyesével. Ezeket is jól átdolgozzuk, mert ettől lesz üreges a belseje. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A masszából sütőpapírral bélelt tepsire egymástól megfelelő távolságra (mert megnőnek) golyókat halmozunk kanál segítségével, vagy csillagcsöves nyomózsákkal. Ezután gyújtsuk csak be a sütőt, mert legalább 20 percig bőrösödni hagyjuk. A páratartalom biztosítása érdekében tegyünk egy vízzel teli edényt a sütő aljára, és a fánkokat kb. 30 percig sütjük. Ez alatt – nagyon fontos, hogy a sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta! A fánkokat kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Majd a tetejüket 1/3 résznél levágjuk. Közben elkészítjük a pudingot, a zacskón található utasítás szerint. Majd a tejszínt is felverjük habbá. Ezután betöltsük az üregeket a pudinggal és tejszínnel. Tetejét leporcukrozzuk.