Tejfeles fánk recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 2 dkg élesztő
- 60 dkg liszt
- 2 dl tej meg egy kevés a kovászhoz
- zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A tojássárgáját a tejföllel elhabarjuk és meglangyosítjuk. Az élesztőből kevés tejjel kovászt készítünk egy kevés liszttel, melyhez ha megkelt hozzáadjuk a lisztet, sóval, kevés cukorral és 2 dl langyos tejjel jól összedolgozzuk.Langyos helyen megkelesztjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd ismét kelesztjük 30 percig, és bő, forró zsiradékban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »