Tejfeles fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 2 dl tej meg  egy kevés a kovászhoz
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítése:

A tojássárgáját a tejföllel elhabarjuk és meglangyosítjuk. Az élesztőből kevés tejjel kovászt készítünk egy kevés liszttel, melyhez ha megkelt hozzáadjuk a lisztet, sóval, kevés cukorral és 2 dl langyos tejjel jól összedolgozzuk.Langyos helyen megkelesztjük, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd ismét kelesztjük 30 percig, és bő, forró zsiradékban kisütjük.