Tarkedli – cseh fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 ml tej
- 30 g élesztő (vagy 10 g porélesztő)
- 0,5 ek porcukor
- 700 g sima liszt
- 1 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 600 ml tej
Elkészítése:
A 3 tojást felverjük a sóval és az 1 evőkanálnyi cukorral. Az élesztőt a 150 ml langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10-13 perc alatt, majd beleöntjük az átszitált langyos lisztbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és annyi langyos tejet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk 45-60 percet kelni. (Én meleg vizes fazékra rakom a kelesztőtálam, úgy hamarabb megkel.)
A tarkedlisütőt felforrósítjuk, mindegyik mélyedésbe egy kevés olajat teszünk, és kisütjük a tarkedliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »