Tarkedli – cseh fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 150 ml tej
- 30 g élesztő (vagy 10 g porélesztő)
- 0,5 ek porcukor
- 700 g sima liszt
- 1 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 600 ml tej
Elkészítése:
A 3 tojást felverjük a sóval és az 1 evőkanálnyi cukorral. Az élesztőt a 150 ml langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10-13 perc alatt, majd beleöntjük az átszitált langyos lisztbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és annyi langyos tejet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk 45-60 percet kelni. (Én meleg vizes fazékra rakom a kelesztőtálam, úgy hamarabb megkel.)
A tarkedlisütőt felforrósítjuk, mindegyik mélyedésbe egy kevés olajat teszünk, és kisütjük a tarkedliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »