Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarkedli – cseh fánk recept

Tarkedli – cseh fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 150 ml tej
    • 30 g élesztő (vagy 10 g porélesztő)
    • 0,5 ek porcukor
    • 700 g sima liszt
    • 1 ek cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 600 ml tej

    Elkészítése:

    A 3 tojást felverjük a sóval és az 1 evőkanálnyi cukorral. Az élesztőt a 150 ml langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10-13 perc alatt, majd beleöntjük az átszitált langyos lisztbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és annyi langyos tejet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.

    Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk 45-60 percet kelni. (Én meleg vizes fazékra rakom a kelesztőtálam, úgy hamarabb megkel.)

    A tarkedlisütőt felforrósítjuk, mindegyik mélyedésbe egy kevés olajat teszünk, és kisütjük a tarkedliket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá