Tarkedli – cseh fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 150 ml tej
- 30 g élesztő (vagy 10 g porélesztő)
- 0,5 ek porcukor
- 700 g sima liszt
- 1 ek cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csipet só
- 600 ml tej
Elkészítése:
A 3 tojást felverjük a sóval és az 1 evőkanálnyi cukorral. Az élesztőt a 150 ml langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10-13 perc alatt, majd beleöntjük az átszitált langyos lisztbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, és annyi langyos tejet, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Az egészet jól összedolgozzuk, és hagyjuk 45-60 percet kelni. (Én meleg vizes fazékra rakom a kelesztőtálam, úgy hamarabb megkel.)
A tarkedlisütőt felforrósítjuk, mindegyik mélyedésbe egy kevés olajat teszünk, és kisütjük a tarkedliket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

