Szalagos fánk recept
Alapanyagok:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál olvasztott margarin
- 5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- reszelt citrom héj
Recept:
A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, cukrot, sót, citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. 1órát kelesztjük, majd 1cm vastagságúra nyújtjuk.
A téglalap alakú tésztát még egyszer félbe hajtjuk és finoman átnyújtjuk ismét.
Szaggatóval kiszaggatjuk és olajban kisütjük.
Az egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütjük.
Ha kisült porcukorral, lekvárral, pudinggal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

