Szalagos fánk recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Alapanyagok:
- 50 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olvasztott margarin
- 5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- reszelt citrom héj
Recept:
A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, cukrot, sót, citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. 1órát kelesztjük, majd 1cm vastagságúra nyújtjuk.
A téglalap alakú tésztát még egyszer félbe hajtjuk és finoman átnyújtjuk ismét.
Szaggatóval kiszaggatjuk és olajban kisütjük.
Az egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütjük.
Ha kisült porcukorral, lekvárral, pudinggal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.