Szalagos fánk recept

Alapanyagok:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olvasztott margarin
- 5 dkg élesztő
- 2-2,5 dl langyos tej
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
- reszelt citrom héj
Recept:
A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, cukrot, sót, citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. 1órát kelesztjük, majd 1cm vastagságúra nyújtjuk.
A téglalap alakú tésztát még egyszer félbe hajtjuk és finoman átnyújtjuk ismét.
Szaggatóval kiszaggatjuk és olajban kisütjük.
Az egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütjük.
Ha kisült porcukorral, lekvárral, pudinggal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »