Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk recept

Szalagos fánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Alapanyagok:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál olvasztott margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 2-2,5 dl langyos tej
    • 2 evőkanál cukor
    • csipet só
    • reszelt citrom héj

    Recept:

    A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, cukrot, sót, citrom héját és az olvasztott margarint. Összedolgozzuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy lágy, de nem ragacsos tésztát kapjunk. 1órát kelesztjük, majd 1cm vastagságúra nyújtjuk.
    A téglalap alakú tésztát még egyszer félbe hajtjuk és finoman átnyújtjuk ismét.
    Szaggatóval kiszaggatjuk és olajban kisütjük.
    Az egyik felét fedő alatt, a másikat fedő nélkül sütjük.
    Ha kisült porcukorral, lekvárral, pudinggal tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá