Szalagos fánk recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - egy csipet só
- 50 dkg liszt plusz a nyújtódeszka lisztezése
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot.
Amikor megkel a vajjal, tojássárgájával, a csipet sóval és a liszttel közepes keménységű tésztát készítünk.
Jól kidolgozzuk , ennek következtében lágy tésztát kapunk.Langyos helyen megkelesztjük, majd utána nyújtódeszkára helyezzük és ujjnyi vastagra kinyújtani.
Kiszaggatjuk, letakarjuk konyharuhával és 30 percig újra kelesztjük.
Majd zsiradékot melegítünk, melyben kisütjük.
Arra ügyeljünk, hogy forró legyen a zsiradék.
A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön a zsiradékban alulra.
Sütés elején az edényt fedjük be, megfordítás után vegyük le a fedőt.
Még melegen szórjuk meg a fánkokat porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

