Szalagos fánk recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 ek porcukor
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- egy csipet só
- 50 dkg liszt plusz a nyújtódeszka lisztezése
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot.
Amikor megkel a vajjal, tojássárgájával, a csipet sóval és a liszttel közepes keménységű tésztát készítünk.
Jól kidolgozzuk , ennek következtében lágy tésztát kapunk.Langyos helyen megkelesztjük, majd utána nyújtódeszkára helyezzük és ujjnyi vastagra kinyújtani.
Kiszaggatjuk, letakarjuk konyharuhával és 30 percig újra kelesztjük.
Majd zsiradékot melegítünk, melyben kisütjük.
Arra ügyeljünk, hogy forró legyen a zsiradék.
A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön a zsiradékban alulra.
Sütés elején az edényt fedjük be, megfordítás után vegyük le a fedőt.
Még melegen szórjuk meg a fánkokat porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »