Szalagos fánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Szalagos fánk

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • egy csipet só
  • 50 dkg liszt plusz a nyújtódeszka lisztezése

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a porcukrot.

Amikor megkel a vajjal, tojássárgájával, a csipet sóval és a liszttel közepes keménységű tésztát készítünk.

Jól kidolgozzuk , ennek következtében lágy tésztát kapunk.Langyos helyen megkelesztjük, majd utána nyújtódeszkára helyezzük és ujjnyi vastagra kinyújtani.

Kiszaggatjuk, letakarjuk konyharuhával és 30 percig újra kelesztjük.

Majd zsiradékot melegítünk, melyben kisütjük.

Arra ügyeljünk, hogy forró legyen a zsiradék.

A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön a zsiradékban alulra.

Sütés elején az edényt fedjük be, megfordítás után vegyük le a fedőt.

Még melegen szórjuk meg a fánkokat porcukorral.