Rózsafánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1/4 mk szódabikarbóna
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát fél órát pihentetjük. Vékonyra (2 mm-re) kisodorjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. 3 db-ot egymásra helyezünk, középen az ujjunkkal benyomjuk, a tészta széleit 3-4 helyen bevágjuk. Lassan, közepesen meleg olajban mindkét oldalán megsütjük. Papírtörlőre szedjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, baracklekvárral díszítjük és fogyasztjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »