Rizsfánk recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 ek. cukor
- 3 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. liszt
- szárított élesztő
- őrölt fahéj
- 1 cs. vanília
- porcukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése: A riszt kifőzzük, leszűrjük, megízesítjük cukorral. Belekeverjük a tojásokat, és az élesztővel elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és egy órát állni hagyjuk. Ezután ismét jól összedolgozzuk, majd fél órát újra pihentetjük. Végül kanállal fánkokat szaggatunk, és forró olajban 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Fahéjas vagy vaníliás cukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »