Rizsfánk recept

Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 2 ek. cukor
- 3 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. liszt
- szárított élesztő
- őrölt fahéj
- 1 cs. vanília
- porcukor
- olaj a sütéshez
Elkészítése: A riszt kifőzzük, leszűrjük, megízesítjük cukorral. Belekeverjük a tojásokat, és az élesztővel elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és egy órát állni hagyjuk. Ezután ismét jól összedolgozzuk, majd fél órát újra pihentetjük. Végül kanállal fánkokat szaggatunk, és forró olajban 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Fahéjas vagy vaníliás cukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »