Rizsfánk

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 2 ek. cukor
  • 3 db. tojás
  • 2 ek. liszt
  • szárított élesztő
  • őrölt fahéj
  • 1 cs. vanília
  • porcukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítése: A riszt kifőzzük, leszűrjük, megízesítjük cukorral. Belekeverjük a tojásokat, és az élesztővel elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk, hozzáadjuk a fahéjat, és egy órát állni hagyjuk. Ezután ismét jól összedolgozzuk, majd fél órát újra pihentetjük. Végül kanállal fánkokat szaggatunk, és forró olajban 2-3 perc alatt aranysárgára sütjük. Fahéjas vagy vaníliás cukorral meghintve, melegen tálaljuk.