Pofonegyszerű joghurtos fánkocskák recept

Hozzávalók:
- 2 pohár barackos joghurt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- kis citromhéj és rum
A sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a vaníliás cukrot, a joghurtokat, citromhéjat, rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Bő, forró olajba teáskanállal beleszaggatom a tésztát, amik ha megsültek, maguktól megfordulnak. Sütés után papírtörlőre szedem őket. Porcukorral vagy lekvárral tálalom.
Sztori: Hamar megsülnek, 2x-3x hagyni kell, hogy maguktól megpördüljenek. Kell nekik a hely, mert duplájára nőnek a sütőpor miatt.
A barackos joghurt helyett lehet édesebb natúr joghurttal is készíteni.
Ha nagyobbakat szeretnénk akkor használhatunk evőkanalat is, de akkor tovább kell sütni, hogy a közepe ne maradjon nyers, viszont akkor könnyen megéghet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »