Pofonegyszerű joghurtos fánkocskák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 pohár barackos joghurt
  • 2 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • kis citromhéj és rum

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a vaníliás cukrot, a joghurtokat, citromhéjat, rumot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
Bő, forró olajba teáskanállal beleszaggatom a tésztát, amik ha megsültek, maguktól megfordulnak. Sütés után papírtörlőre szedem őket. Porcukorral vagy lekvárral tálalom.

Sztori: Hamar megsülnek, 2x-3x hagyni kell, hogy maguktól megpördüljenek. Kell nekik a hely, mert duplájára nőnek a sütőpor miatt.
A barackos joghurt helyett lehet édesebb natúr joghurttal is készíteni.
Ha nagyobbakat szeretnénk akkor használhatunk evőkanalat is, de akkor tovább kell sütni, hogy a közepe ne maradjon nyers, viszont akkor könnyen megéghet!