Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos a massza habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőbe tesszük 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet. Amíg a fánk sül elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet és lassan adagolva belekeverjük a lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot. A fánkok felső egyharmad részét levágjuk. A belsejét az ujjunkkal benyomjuk. Jó esetben csak egy hártya rész van ott. A kihűlt krémet habzsákba töltjük és a fánkokba nyomjuk. Tejszínhabot nyomunk rá, visszatesszük a tetejüket és meghintjük vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »