Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos a massza habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőbe tesszük 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet. Amíg a fánk sül elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet és lassan adagolva belekeverjük a lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot. A fánkok felső egyharmad részét levágjuk. A belsejét az ujjunkkal benyomjuk. Jó esetben csak egy hártya rész van ott. A kihűlt krémet habzsákba töltjük és a fánkokba nyomjuk. Tejszínhabot nyomunk rá, visszatesszük a tetejüket és meghintjük vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »