Hóemberes fánk recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 ek víz
Díszítéshez:
- folyékony csoki
- 1 db sárgarépa
Elkészítése:
1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
3Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket. Jól összedagasztjuk, majd meleg helyen kelesztjük.
Miután megkelt a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk és még 40 percig kelesztjük. Ha megkelt előmelegített sütőben sütjük.
Mázhoz: porcukrot kis tálba tesszük és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.
Amikor a fánk kicsit kihűlt belemártjuk a mázba. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

