Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hóemberes fánk recept

Hóemberes fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dkg margarin
    • 15 dkg cukor
    • 60 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mázhoz:

    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek víz

    Díszítéshez:

    • folyékony csoki
    • 1 db sárgarépa

    Elkészítése:

    1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
    3Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket. Jól összedagasztjuk, majd meleg helyen kelesztjük.

    Miután megkelt a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.

    Tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk és még 40 percig kelesztjük. Ha megkelt előmelegített sütőben sütjük.

    Mázhoz: porcukrot kis tálba tesszük és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.

    Amikor a fánk kicsit kihűlt belemártjuk a mázba. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá