Hóemberes fánk recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 ek víz
Díszítéshez:
- folyékony csoki
- 1 db sárgarépa
Elkészítése:
1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
3Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket. Jól összedagasztjuk, majd meleg helyen kelesztjük.
Miután megkelt a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk és még 40 percig kelesztjük. Ha megkelt előmelegített sütőben sütjük.
Mázhoz: porcukrot kis tálba tesszük és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.
Amikor a fánk kicsit kihűlt belemártjuk a mázba. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »