Hóemberes fánk recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 ek víz
Díszítéshez:
- folyékony csoki
- 1 db sárgarépa
Elkészítése:
1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
3Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket. Jól összedagasztjuk, majd meleg helyen kelesztjük.
Miután megkelt a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.
Tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk és még 40 percig kelesztjük. Ha megkelt előmelegített sütőben sütjük.
Mázhoz: porcukrot kis tálba tesszük és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.
Amikor a fánk kicsit kihűlt belemártjuk a mázba. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »