Hóemberes fánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás

Mázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek víz

Díszítéshez:

  • folyékony csoki
  • 1 db sárgarépa

Elkészítése:

1 dl tejben csipetnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi langyos tejet összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a megolvasztott margarinnal és a tejföllel.
3Liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a cukros-tojásos keveréket. Jól összedagasztjuk, majd meleg helyen kelesztjük.

Miután megkelt a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és a közepébe kis mélyedést nyomunk az ujjunkkal.

Tepsit sütőpapírral kibéleljük, belerakjuk a fánkot, letakarjuk és még 40 percig kelesztjük. Ha megkelt előmelegített sütőben sütjük.

Mázhoz: porcukrot kis tálba tesszük és 3 ek vizet adunk hozzá fokozatosan.

Amikor a fánk kicsit kihűlt belemártjuk a mázba. Közepén a mélyedésbe megpucolt kis sárgarépát teszünk. Folyékony csokival elkészítjük a szemeit és a száját.