Finom csöröge recept

Hozzávalók:
- 40dkg finomliszt
- 10dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
- 3db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 1 evőkanál sütőrum
- 3 evőkanál tejföl
- 6-8dkg margarin olvasztva
Elkészítése:
A liszteket a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A tojásokat a cukorral, a vaníliacukorral és a sütőrummal habosra kavarjuk, majd összeadjuk ezeket és hozzágyúrjuk a tejfölt és az olvasztott margarint. Kb. 1-1,5 órát pihentetjük a tésztát. Ezután kb. 0.5-1cm vastagságura nyújtjuk a tésztát és derelyevágóval rombusz alakokat vagdalunk. Bő forró olajban sütjük. Sülés után vaníliás porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »