Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Finom csöröge recept

Finom csöröge
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40dkg finomliszt
    • 10dkg rétesliszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 1 mokkáskanál só
    • 3db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 1 evőkanál sütőrum
    • 3 evőkanál tejföl
    • 6-8dkg margarin olvasztva

    Elkészítése:
    A liszteket a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A tojásokat a cukorral, a vaníliacukorral és a sütőrummal habosra kavarjuk, majd összeadjuk ezeket és hozzágyúrjuk a tejfölt és az olvasztott margarint. Kb. 1-1,5 órát pihentetjük a tésztát. Ezután kb. 0.5-1cm vastagságura nyújtjuk a tésztát és derelyevágóval rombusz alakokat vagdalunk. Bő forró olajban sütjük. Sülés után vaníliás porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá