Finom csöröge recept

Hozzávalók:
- 40dkg finomliszt
- 10dkg rétesliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál só
- 3db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 1 evőkanál sütőrum
- 3 evőkanál tejföl
- 6-8dkg margarin olvasztva
Elkészítése:
A liszteket a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A tojásokat a cukorral, a vaníliacukorral és a sütőrummal habosra kavarjuk, majd összeadjuk ezeket és hozzágyúrjuk a tejfölt és az olvasztott margarint. Kb. 1-1,5 órát pihentetjük a tésztát. Ezután kb. 0.5-1cm vastagságura nyújtjuk a tésztát és derelyevágóval rombusz alakokat vagdalunk. Bő forró olajban sütjük. Sülés után vaníliás porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »