Finom csöröge

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40dkg finomliszt
  • 10dkg rétesliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál só
  • 3db tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 1 evőkanál sütőrum
  • 3 evőkanál tejföl
  • 6-8dkg margarin olvasztva

Elkészítése:
A liszteket a szódabikarbónával, sóval összekeverjük. A tojásokat a cukorral, a vaníliacukorral és a sütőrummal habosra kavarjuk, majd összeadjuk ezeket és hozzágyúrjuk a tejfölt és az olvasztott margarint. Kb. 1-1,5 órát pihentetjük a tésztát. Ezután kb. 0.5-1cm vastagságura nyújtjuk a tésztát és derelyevágóval rombusz alakokat vagdalunk. Bő forró olajban sütjük. Sülés után vaníliás porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!