Fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 6 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 citrom héja
- porcukor
- olaj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés, cukros tejben felfuttatjuk.
A vajat felolvasztjuk, majd a liszthez, tojás sárgájához, citrom héjához és a maradék tejhez adjuk. Lágy tésztát készítünk belőle, majd hagyjuk megkelni.
Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró, bő olajban fedő alatt sütjük.
Ha kész porcukorba forgatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »