Fahéjas fánkgolyók recept
Elkészítése:
A lisztet beletesszük a dagasztótálba, fészket készítünk, beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos tejjel, letakarjuk és hagyjuk felfutni kb 15 perc alatt.
Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és alaposan kidolgozzuk. 40 percig meleg helyen kelesztjük. (Ha nincs gép természetesen kézzel is elkészíthetjük a tésztát.)
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kb másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró fánkokat szaggatunk. A tészta maradékokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A fánkokat letakarjuk egy tiszta konyharuhával és még hagyjuk pihenni úgy 20 percig.
Olajat forrósítunk, beledobáljuk a golyókat és aranyszínűre sütjük minden oldalukat. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsepegni, majd még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral. (Meg is hempergetjük benne.) Vigyázat, gyorsan fogy! Nehéz észrevenni az ilyen apró falatoknál, hogy mennyit ettünk már meg.
Fogyókúrázóknak erősen nem ajánlott!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


