Fahéjas fánkgolyók recept

Elkészítése:
A lisztet beletesszük a dagasztótálba, fészket készítünk, beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos tejjel, letakarjuk és hagyjuk felfutni kb 15 perc alatt.
Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és alaposan kidolgozzuk. 40 percig meleg helyen kelesztjük. (Ha nincs gép természetesen kézzel is elkészíthetjük a tésztát.)
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kb másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró fánkokat szaggatunk. A tészta maradékokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A fánkokat letakarjuk egy tiszta konyharuhával és még hagyjuk pihenni úgy 20 percig.
Olajat forrósítunk, beledobáljuk a golyókat és aranyszínűre sütjük minden oldalukat. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsepegni, majd még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral. (Meg is hempergetjük benne.) Vigyázat, gyorsan fogy! Nehéz észrevenni az ilyen apró falatoknál, hogy mennyit ettünk már meg.
Fogyókúrázóknak erősen nem ajánlott!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »