Fahéjas fánkgolyók recept

Elkészítése:
A lisztet beletesszük a dagasztótálba, fészket készítünk, beletesszük a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, felöntjük kevés langyos tejjel, letakarjuk és hagyjuk felfutni kb 15 perc alatt.
Ha kész, hozzáadjuk a többi hozzávalót is és alaposan kidolgozzuk. 40 percig meleg helyen kelesztjük. (Ha nincs gép természetesen kézzel is elkészíthetjük a tésztát.)
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kb másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró fánkokat szaggatunk. A tészta maradékokat újra gyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk. A fánkokat letakarjuk egy tiszta konyharuhával és még hagyjuk pihenni úgy 20 percig.
Olajat forrósítunk, beledobáljuk a golyókat és aranyszínűre sütjük minden oldalukat. Papírtörlőre szedjük, hagyjuk lecsepegni, majd még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral. (Meg is hempergetjük benne.) Vigyázat, gyorsan fogy! Nehéz észrevenni az ilyen apró falatoknál, hogy mennyit ettünk már meg.
Fogyókúrázóknak erősen nem ajánlott!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »