Egyszerű túrópuffancs recept

Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1 nagy csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 púpos ek liszt
- 1 tasak sütőpor
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport. A túrót jól áttörjük (erre a krumplitörőt használtam), majd hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd a tojásokat.
Jól átkeverjük, és beleszórjuk a sütőporos lisztet. Alaposan összeforgatjuk.
Egy magasabb falú edényben olajat forrósítunk és egy teáskanál segítségével kevés tésztát merünk az olajba. Közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Érdemes figyelni, mert túl nagy lángon a közepe nyers maradhat, túl kicsi lángon pedig nagyon megszívja magát olajjal.
Egyszerre csak kevés darabot érdemes sütni, mert megnőnek, és így nem lesz elég hely az edényben. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral meghintve és baracklekvár társaságában kínáljuk.
Tipp:
Volt itthon egy zacskó túró, aminek egy részéből ezt a légiesen könnyű, puha desszertet készítettem. Pár perc az összeállítás, a sütés is jó gyorsan megy. Elég sok, mintegy 37 db puffancs sült ebből az adag tésztából. Még azon nyomban el is fogyott mind. Jól jön ez a finomság, ha egy kis desszertre vágyunk, vagy remek második fogás egy tartalmas leves után.
Az egyszerű túrópuffancs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »