Csurgatott fánk recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3 dl tej
- 3-4 csipet fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 ek porcukor
- 20 dkg liszt
Elkészítése:
A vajat és a tejet egy edényben megmelegítjük, belereszeljük a citrom héját (mossuk meg előtte!!), a fahéjat, illetve a porcukrot. Mikor felforrt belekeverjük a lisztet. Ebből kapni fogunk egy jó sűrű, kemény krumplipürére hasonlító masszát.
Várunk vele egy kicsit, amíg visszahűl, majd egyesével hozzákeverjük (robotgéppel) a tojásokat és ezzel képviselőfánkra hasonlító tésztát fogunk kapni.
Az elkészült tésztát egy habzsákba beletöltjük. Csiga formát nyomunk belőle a forró, bő olaja. Ha kész fahéjas porcukorral megszórjuk.
Tipp:
A tetejét olvasztott csokoládéval is meg lehet kenni, vagy lekvárral. Így is nagyon finom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »