Burgonyás fánk recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 40 dkg főtt, tört burgonya
- 0,5 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 mokkáskanál só
- 2 dl joghurt
- Tej (annyi, amennyivel könnyen gyúrható lesz)
- Sütéshez bőséges olaj
Elkészítése:
A langyos, főtt, tört burgonyát kikeverem a tojással, a joghurttal, 0,5 dl olajjal. Hozzáadom a lisztet. Az élesztőt felfuttatom a tejben, cukorral. Ezekből könnyű tésztát gyúrok, és még teszek hozzá annyi tejet, hogy könnyen gyúrható legyen. Kétszeresére hagyom kelni. Kiszaggatom pohárral (gyurmalék ne maradjon!). Szaggatás után 10-15 percet még kelesztem. Ezután bőséges olajjal pirosra sütöm. Ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalom. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »