Burgonyás fánk recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 40 dkg főtt, tört burgonya
- 0,5 dl olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 2 mokkáskanál só
- 2 dl joghurt
- Tej (annyi, amennyivel könnyen gyúrható lesz)
- Sütéshez bőséges olaj
Elkészítése:
A langyos, főtt, tört burgonyát kikeverem a tojással, a joghurttal, 0,5 dl olajjal. Hozzáadom a lisztet. Az élesztőt felfuttatom a tejben, cukorral. Ezekből könnyű tésztát gyúrok, és még teszek hozzá annyi tejet, hogy könnyen gyúrható legyen. Kétszeresére hagyom kelni. Kiszaggatom pohárral (gyurmalék ne maradjon!). Szaggatás után 10-15 percet még kelesztem. Ezután bőséges olajjal pirosra sütöm. Ízlés szerint porcukorral és lekvárral tálalom. Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

