Bögrés fánk – az a bizonyos magától megforduló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
(bögre = 2,5 dl)
- 2 púpos bögre liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 280 g tejföl, vagy joghurt (nálam tejföl)
- 2-3 evőkanál cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, hogy kényelmesen ellepje majd a fánkokat.
Az összes alapanyagot összekeverjük, majd egy evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. Ne tegyünk az edénybe túl sokat, nehogy elhűtsék az olajat.
Alacsony lángon sütjük. A fánkok félidőben maguktól meg fognak fordulni. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)
A kész fánkokat papírtörlőre szedjük és megvárjuk, amíg a papír leissza róluk az olajat.
Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »