Bodzás fánk recept

Hozzávalók:
- 3 dkg élesztő
- 5 ek. cukor
- 3 dl tej
- 50 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- 7-10 tenyérnyi bodzavirág(mérettől függően)
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfutatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez. A maradék cukrot a vajjal, sóval és a tojások sárgájával összedolgozzuk. Megmossuk a bodzát és lecsipegetjük a virágokat. A virágokat a tésztába dagasztjuk, majd a kétszeresére kelesztjük. Nyújtódeszkán 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Forró olajban mindkét oldalát átsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »