Amerikai fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- kiskanál szódabikarbóna
- pici só
Sütéshez:
- olaj
Cukormázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál langyos víz
Csoki mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A közepüket kb 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
Cukormáz: A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és így tesszük a fánkra. (tehetünk bele ételfestéket is)
Csokimáz: A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a margarinnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »