Amerikai fánk recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- kiskanál szódabikarbóna
- pici só
Sütéshez:
- olaj
Cukormázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál langyos víz
Csoki mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A közepüket kb 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
Cukormáz: A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és így tesszük a fánkra. (tehetünk bele ételfestéket is)
Csokimáz: A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a margarinnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

