Amerikai fánk recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- kiskanál szódabikarbóna
- pici só
Sütéshez:
- olaj
Cukormázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál langyos víz
Csoki mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A közepüket kb 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
Cukormáz: A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és így tesszük a fánkra. (tehetünk bele ételfestéket is)
Csokimáz: A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a margarinnal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »