Amerikai fánk recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- kiskanál szódabikarbóna
- pici só
Sütéshez:
- olaj
Cukormázhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál langyos víz
Csoki mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva egy órát pihentetjük. Ezután lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a legnagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A közepüket kb 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk. Közepesen forró olajban 4-5 perc alatt kisütjük. Szűrőkanálra szedjük, hogy az olaj lecsepegjen.
Cukormáz: A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük és így tesszük a fánkra. (tehetünk bele ételfestéket is)
Csokimáz: A csokit gőz fölött megolvasztjuk, majd összekeverjük a margarinnal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.