Amerikai fánk recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egy doboz joghurt (kb. 170 g)
- 2 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
- porcukor, lekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd a két tál tartalmát összeöntjük szép lassan és a tésztát jól összedolgozzuk. 10percig pihentetjük. Forró olajba szaggatjuk a tésztát kiskanállal. Akkor jó a tészta állaga, ha kb. 1perc alatt megsül az egyik oldala. Egyszerre csak 6-8 fánkot süssünk, hogy megtudjuk időben forgatni őket. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »