Amerikai fánk recept
Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy doboz joghurt (kb. 170 g)
- 2 ek porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- fél cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- olaj a sütéshez
- porcukor, lekvár a tálaláshoz
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elvegyítjük, a többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd a két tál tartalmát összeöntjük szép lassan és a tésztát jól összedolgozzuk. 10percig pihentetjük. Forró olajba szaggatjuk a tésztát kiskanállal. Akkor jó a tészta állaga, ha kb. 1perc alatt megsül az egyik oldala. Egyszerre csak 6-8 fánkot süssünk, hogy megtudjuk időben forgatni őket. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


