Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fánk recept

Fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek cukor
    • 1 ek vaj vagy margarin
    • 1 dl tej
    • olaj a sütéshez

    Elkészítés:

    A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd  hagyjuk az élesztőt felfutni.

    A hozzávalókat gyúrjuk közepes keménységű tésztává, majd gyúrjuk bele a felolvasztott vajat is.

    Meleg helyen 1 órát pihentessük letakarva. Lisztezett deszkán kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki. Fánkszaggatóval szaggassuk ki, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk pihenni újabb 15 percet. Az ujjunkkal nyomjunk lyukat a fánkok közepébe, és bő olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalát úgy, hogy a lyukas felével tesszük az olajba először, és az edényt lefedjük, majd megfordítjuk, és a másik felét már  fedő nélkül sütjük.

    Lekvárral, csokimázzal ízesíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá