Fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek cukor
- 1 ek vaj vagy margarin
- 1 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk az élesztőt felfutni.
A hozzávalókat gyúrjuk közepes keménységű tésztává, majd gyúrjuk bele a felolvasztott vajat is.
Meleg helyen 1 órát pihentessük letakarva. Lisztezett deszkán kb. 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki. Fánkszaggatóval szaggassuk ki, takarjuk le konyharuhával, és hagyjuk pihenni újabb 15 percet. Az ujjunkkal nyomjunk lyukat a fánkok közepébe, és bő olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalát úgy, hogy a lyukas felével tesszük az olajba először, és az edényt lefedjük, majd megfordítjuk, és a másik felét már fedő nélkül sütjük.
Lekvárral, csokimázzal ízesíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »