Fahéjas szerelemkalács recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk hüvelykujjnyi vastagra. A két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részét átvágjuk és a két szálat összetekerjük, a végét összecsípjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük az elkészült kalácsokat, majd 30 percig kelesztjük.
A cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tojást felverjük, a megkelt kalácsokat lekenjük vele, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Fázisfotók a készítésről megtekinthetők a blogon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.