Fahéjas szerelemkalács recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon begyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és kisodorjuk hüvelykujjnyi vastagra. A két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részét átvágjuk és a két szálat összetekerjük, a végét összecsípjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük az elkészült kalácsokat, majd 30 percig kelesztjük.
A cukrot összekeverjük a fahéjjal. A tojást felverjük, a megkelt kalácsokat lekenjük vele, majd megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Fázisfotók a készítésről megtekinthetők a blogon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

