Fahéjas fánk karika recept

Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál porcukor
- csipetnyi só
- 45 dkg liszt
- 0,5 teáskanál fahéj
- 1 csomag szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
Valamint:
- olaj a sütéshez
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe mélyedést csinálok, beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét kis átmérőjű pohárral lyukasztom ki. A tésztát letakarom, majd megint fél óráig pihentetem.
Forró olajban sütöm ki, majd miután lecsöpögött az olaj, a kész fánkokat 3 evőkanál cukor és 1 evőkanál fahéj keverékében megforgatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »