Fahéjas fánk karika recept

Hozzávalók:
- 1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál porcukor
- csipetnyi só
- 45 dkg liszt
- 0,5 teáskanál fahéj
- 1 csomag szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
Valamint:
- olaj a sütéshez
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál fahéj
Elkészítése:
Az élesztőt kevés tejben egy kis cukorral felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe mélyedést csinálok, beleöntöm a felfutott élesztős tejet, majd a többi hozzávalót. Az összegyúrt tésztát kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztem. Ezután kinyújtom a tésztát kb. 1-2 cm vastagra, majd köröket szaggatok belőle (én pohárral szoktam), a közepét kis átmérőjű pohárral lyukasztom ki. A tésztát letakarom, majd megint fél óráig pihentetem.
Forró olajban sütöm ki, majd miután lecsöpögött az olaj, a kész fánkokat 3 evőkanál cukor és 1 evőkanál fahéj keverékében megforgatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »