Fahéjas és cukros paprikás csiga recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg cukor
- vaníliás cukor
- pici tej
- fél csomag fahéj
- őrölt csemege paprika
Elkészítése:
Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, egy csipet sót, a 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a zsírt, a tojást és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen kelesztjük, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik fele fahéjas lesz, a másik paprikás. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra.
Rákanalazzuk a tölteléket. A fahéjat összekeverjük annyi cukorral, hogy édes legyen. A pirospaprikával ugyanígy járunk el. Miután rákanalaztuk a tölteléket feltekerjük, 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, és kizsírozott kilisztezett tepsibe rakosgatjuk. Körülbelül fél óra alatt sül meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »