Fahéjas és cukros paprikás csiga recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg zsír
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg cukor
- vaníliás cukor
- pici tej
- fél csomag fahéj
- őrölt csemege paprika
Elkészítése:
Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, egy csipet sót, a 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a zsírt, a tojást és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen kelesztjük, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik fele fahéjas lesz, a másik paprikás. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra.
Rákanalazzuk a tölteléket. A fahéjat összekeverjük annyi cukorral, hogy édes legyen. A pirospaprikával ugyanígy járunk el. Miután rákanalaztuk a tölteléket feltekerjük, 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, és kizsírozott kilisztezett tepsibe rakosgatjuk. Körülbelül fél óra alatt sül meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

