Fahéjas és cukros paprikás csiga recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg zsír
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg cukor
- vaníliás cukor
- pici tej
- fél csomag fahéj
- őrölt csemege paprika
Elkészítése:
Egy kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, egy csipet sót, a 20 dkg cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom lereszelt héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a zsírt, a tojást és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Langyos helyen kelesztjük, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik fele fahéjas lesz, a másik paprikás. Kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra.
Rákanalazzuk a tölteléket. A fahéjat összekeverjük annyi cukorral, hogy édes legyen. A pirospaprikával ugyanígy járunk el. Miután rákanalaztuk a tölteléket feltekerjük, 1-1,5 cm vastagra szeleteljük, és kizsírozott kilisztezett tepsibe rakosgatjuk. Körülbelül fél óra alatt sül meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »