Fahéjas-cukros pillangók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 kenéshez
- 2,5 dkg élesztő
- só
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat, kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.
Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretű vékony lapokat nyújtunk.
Megszórjuk fahéj, és kristálycukor keverékével, majd felcsavarjuk
A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.
A bevágott tésztát függőleges állapotba állítjuk.
Az alsó szálakat felfelé jobbra-balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.
Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral, és egy 20 percet még kelesztjük.
Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »