Fahéjas-cukros pillangók recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 kenéshez
- 2,5 dkg élesztő
- só
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat, kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.
Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretű vékony lapokat nyújtunk.
Megszórjuk fahéj, és kristálycukor keverékével, majd felcsavarjuk
A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.
A bevágott tésztát függőleges állapotba állítjuk.
Az alsó szálakat felfelé jobbra-balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.
Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral, és egy 20 percet még kelesztjük.
Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.