Fahéjas-cukros pillangók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5-3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 kenéshez
- 2,5 dkg élesztő
- só
- cukor
- fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat, kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.
Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretű vékony lapokat nyújtunk.
Megszórjuk fahéj, és kristálycukor keverékével, majd felcsavarjuk
A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.
A bevágott tésztát függőleges állapotba állítjuk.
Az alsó szálakat felfelé jobbra-balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.
Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral, és egy 20 percet még kelesztjük.
Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »