Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas-cukros pillangók recept

Fahéjas-cukros pillangók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5-3 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1 kenéshez
    • 2,5 dkg élesztő
    • cukor
    • fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.

    A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat, kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.

    Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretű vékony lapokat nyújtunk.

    Megszórjuk fahéj, és kristálycukor keverékével, majd felcsavarjuk

    A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.

    A bevágott tésztát függőleges állapotba állítjuk.

    Az alsó szálakat felfelé jobbra-balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.

    Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral, és egy 20 percet még kelesztjük.

    Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá