Fahéjas-cukros pillangók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fahéjas-cukros pillangók

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5-3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája + 1 kenéshez
  • 2,5 dkg élesztő
  • cukor
  • fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.

A dagasztógépbe beletesszük az anyagokat, kidagasztatjuk, vagy kézzel kidagasztjuk hólyagosra.

Amikor a tészta megkelt, gombócokat szaggatunk belőle, és kistányér méretű vékony lapokat nyújtunk.

Megszórjuk fahéj, és kristálycukor keverékével, majd felcsavarjuk

A két végén éles késsel bevágunk, középen hagyjunk egy cm helyet.

A bevágott tésztát függőleges állapotba állítjuk.

Az alsó szálakat felfelé jobbra-balra felcsavarjuk, a felsőket lefelé jobbra balra.

Lekenjük tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral, és egy 20 percet még kelesztjük.

Úgy sütjük mint a keltésztákat, forró sütőbe téve, majd mérsékelve a lángot fél óráig.