Fahéjas csigák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 25-28 darabhoz:
A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 3 evőkanál cukor
- csipet só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
- 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb egy órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »