Fahéjas csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2,3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek méz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 8 dkg margarin
Töltelékhez:
- 2 ek olaj
- 3 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
A meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 1 evőkanál cukorral, hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk némi liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojás sárgáját, a margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, lefedve kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a cukrot elkeverjük a fahéjjal.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, kb 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. Lekenjük olajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral. A hosszabbik oldaláról szorosan feltekerjük. Egy éles késsel hüvelykujjnyi vastag szeleteket vágunk. Két tenyerünk között kicsit megsodorjuk, majd a tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb.
A sütőt előmelegítjük. A csigákat letakarva hagyjuk kb 20 percet kelni. Előmelegített sütőben 170 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Egyszerű, egy pohár tejjel remek reggeli, de kirándulásra, strandolásra is kiváló útravaló.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »