Fahéjas, almás csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 56 dkg liszt
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag szárított élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 1 ek cukor
- csipet só
Töltelék:
- 6 alma
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek citromlé
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek fahéj
- 6 ek vaj
Máz:
- 5-6 ek porcukor
- tej vagy citromlé
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az dkg olvasztott vajat. Amikor az élesztő felfutott beleöntjük a lisztes keverékbe és robotgéppel 5-6 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kelesztjük 45-50 percig.
Az almákat megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy edénybe tegyük a vajat és a cukrot. Amikor a cukor felolvadt beleöntjük az almát, rászórjuk fahéjat, a csomag vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a citromlevet. Folyamatos keverés mellet karamellizáljuk. Amikor a leve besűrűsödött és az alma összeesett, akkor lehúzzuk a tűzről.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk és a karamellizált almát egyenletesen szétterítjük rajta. A hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk.
Egy kb 23*33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és az almás csigákat belerakjuk. Hagyjunk köztük helyet, mert sütés közben úgy is megkelnek és összenőnek. Egy kis olvasztott vajjal átkenjük a tetejüket és 20-30 percig kelesztjük.
190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A porcukrot elkeverjük annyi tejjel, hogy sűrűn folyó máz legyen. A kisűlt csigák tetejére csorgatjuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »