Epres-túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs kész leveles tészta
- 25 dkg túró
- 3 ek tejföl
- 3 ek cukor
- kb 6 nagyobb eper
- 1 ek búzadara
Elkészítése:
A túrót a cukorral tejföllel elkeverjük, az epreket kis darabokra vágjuk.
A leveles tésztát kiterítjük, ha nincs nyújtva, akkor kinyújtjuk. A túrótölteléket a közepére simítjuk, rászórjuk az epret, meghintjük búzadarával és ráhajtjuk a széleket úgy, hogy fedjék egymást. A két végét jól behajtogatjuk hogy ne folyjon ki a töltelék.
Megfordítjuk, hogy a hajtott fele legyen lefelé, papíros tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Picit hűlni hagyjuk,majd porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Ha a túrótöltelék túl folyós lenne tegyünk, még bele búzadarát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »