Epres-túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 cs kész leveles tészta
- 25 dkg túró
- 3 ek tejföl
- 3 ek cukor
- kb 6 nagyobb eper
- 1 ek búzadara
Elkészítése:
A túrót a cukorral tejföllel elkeverjük, az epreket kis darabokra vágjuk.
A leveles tésztát kiterítjük, ha nincs nyújtva, akkor kinyújtjuk. A túrótölteléket a közepére simítjuk, rászórjuk az epret, meghintjük búzadarával és ráhajtjuk a széleket úgy, hogy fedjék egymást. A két végét jól behajtogatjuk hogy ne folyjon ki a töltelék.
Megfordítjuk, hogy a hajtott fele legyen lefelé, papíros tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Picit hűlni hagyjuk,majd porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Ha a túrótöltelék túl folyós lenne tegyünk, még bele búzadarát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »