Epres-túrós rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs kész leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 3 ek tejföl
  • 3 ek cukor
  • kb 6 nagyobb eper
  • 1 ek búzadara

Elkészítése:

A túrót a cukorral tejföllel elkeverjük, az epreket kis darabokra vágjuk.

A leveles tésztát kiterítjük, ha nincs nyújtva, akkor kinyújtjuk. A túrótölteléket a közepére simítjuk, rászórjuk az epret, meghintjük búzadarával és ráhajtjuk a széleket úgy, hogy fedjék egymást. A két végét jól behajtogatjuk hogy ne folyjon ki a töltelék.

Megfordítjuk, hogy a hajtott fele legyen lefelé, papíros tepsibe rakjuk és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Picit hűlni hagyjuk,majd porcukorral meghintjük és szeletelve tálaljuk.

Tipp:

Ha a túrótöltelék túl folyós lenne tegyünk, még bele búzadarát.