Epres túrógombóc recept
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 50 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- pici só
- kevés porcukor (ízlés szerint)
- 20-30 dkg eper
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vajat jól elkeverjük 3 tojás sárgájával, kevés sóval és kevés porcukorral, majd az áttört túróval, azután a darával. Végül hozzáadjuk a 3 tojás kemény habbá vert fehérjét. Egy óráig pihenni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk úgy, hogy mindegyik közepébe teszünk egy szem epret. Sós vízben kifőzzük, majd zsírban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


