Epres túrógombóc recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 50 dkg túró
- 10 dkg búzadara
- pici só
- kevés porcukor (ízlés szerint)
- 20-30 dkg eper
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A vajat jól elkeverjük 3 tojás sárgájával, kevés sóval és kevés porcukorral, majd az áttört túróval, azután a darával. Végül hozzáadjuk a 3 tojás kemény habbá vert fehérjét. Egy óráig pihenni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk úgy, hogy mindegyik közepébe teszünk egy szem epret. Sós vízben kifőzzük, majd zsírban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »