Epres képviselő fánk recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg vaj
- 2 dl víz
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk.Ha már tapad,hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan keverjük amíg a széle rezgőssé nem válik.
Kivesszük a tésztát a lábosból egy hideg tálba pár percet hűlni hagyjuk.Tojásokat hozzáadjuk és tovább keverjük.
Tésztát habzsákba töltjük és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.Ne túl közel legyenek egymáshoz a halmok.
180 fokon sütjük 15-20 percig majd 15-20 percig 160 fokon.
Süteményeket kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítése:
Epret összeturmixoljuk , megszórjuk a cukorral és kikeverjük.
Tejszínt kemény habbá verjük és beledolgozzuk a habfixálót.
Epret összeforgatjuk a tejszínhabbal.
Kihűlt fánk tetejét levágjuk,üregeket eperkrémmel megtöltjük és a levágott kalapját ráhelyezzük.
Tetejét porcukorral meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »


