Élesztő nélküli rozskovászos kenyereim recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sima liszt
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 250 g aktív kovász (rozslisztet használtam a kovászhoz)
- kb. :2,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverem és a többi hozzávalóval tésztát dagasztok, lisztezem, letakarom és kb. 2-3 órát hagyom kelni (közben kétszer még megdagasztom). Ezután megformázom, 2 kenyeret most, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és hagyom itt is a duplájára kelni.
Bevágom a tetejét,vizet spriccelek rá és 220 fokos előmelegített sütőbe teszem így sütöm 20 percig, majd visszaveszem a hőt 190 fokra és kb. 30-35 percig sütöm. Ha megemelem és az alját megkopogtatva kongó hangot ad kiveszem a sütőből.Rácsra teszem és azonnal lespriccelem hideg vízzel.
A sütés első 10 percében betettem egy másik tepsit is amibe vizet tettem,majd 10 perc múlva kivettem a tepsit hogy az alja is átsüljön.
A kovász receptjét itt találod!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

