Élesztő nélküli rozskovászos kenyereim recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sima liszt
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 250 g aktív kovász (rozslisztet használtam a kovászhoz)
- kb. :2,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverem és a többi hozzávalóval tésztát dagasztok, lisztezem, letakarom és kb. 2-3 órát hagyom kelni (közben kétszer még megdagasztom). Ezután megformázom, 2 kenyeret most, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és hagyom itt is a duplájára kelni.
Bevágom a tetejét,vizet spriccelek rá és 220 fokos előmelegített sütőbe teszem így sütöm 20 percig, majd visszaveszem a hőt 190 fokra és kb. 30-35 percig sütöm. Ha megemelem és az alját megkopogtatva kongó hangot ad kiveszem a sütőből.Rácsra teszem és azonnal lespriccelem hideg vízzel.
A sütés első 10 percében betettem egy másik tepsit is amibe vizet tettem,majd 10 perc múlva kivettem a tepsit hogy az alja is átsüljön.
A kovász receptjét itt találod!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »