Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Élesztő nélküli rozskovászos kenyereim recept

Élesztő nélküli rozskovászos kenyereim
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sima liszt
    • 2 tk só
    • 2 ek olaj
    • 250 g aktív kovász (rozslisztet használtam a kovászhoz)
    • kb. :2,5 dl langyos víz

    Elkészítése:

    A lisztet a sóval elkeverem és a többi hozzávalóval tésztát dagasztok, lisztezem, letakarom és kb. 2-3 órát hagyom kelni (közben kétszer még megdagasztom). Ezután megformázom, 2 kenyeret most, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és hagyom itt is a duplájára kelni.

    Bevágom a tetejét,vizet spriccelek rá és 220 fokos előmelegített sütőbe teszem így sütöm 20 percig, majd visszaveszem a hőt 190 fokra és kb. 30-35 percig sütöm. Ha megemelem és az alját megkopogtatva kongó hangot ad kiveszem a sütőből.Rácsra teszem és azonnal lespriccelem hideg vízzel.

    A sütés első 10 percében betettem egy másik tepsit is amibe vizet tettem,majd 10 perc múlva kivettem a tepsit hogy az alja is átsüljön.

    A kovász receptjét itt találod! 

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá