Élesztő nélküli rozskovászos kenyereim recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sima liszt
- 2 tk só
- 2 ek olaj
- 250 g aktív kovász (rozslisztet használtam a kovászhoz)
- kb. :2,5 dl langyos víz
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverem és a többi hozzávalóval tésztát dagasztok, lisztezem, letakarom és kb. 2-3 órát hagyom kelni (közben kétszer még megdagasztom). Ezután megformázom, 2 kenyeret most, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és hagyom itt is a duplájára kelni.
Bevágom a tetejét,vizet spriccelek rá és 220 fokos előmelegített sütőbe teszem így sütöm 20 percig, majd visszaveszem a hőt 190 fokra és kb. 30-35 percig sütöm. Ha megemelem és az alját megkopogtatva kongó hangot ad kiveszem a sütőből.Rácsra teszem és azonnal lespriccelem hideg vízzel.
A sütés első 10 percében betettem egy másik tepsit is amibe vizet tettem,majd 10 perc múlva kivettem a tepsit hogy az alja is átsüljön.
A kovász receptjét itt találod!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »