Élesztő nélküli rozskovászos kenyereim

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sima liszt
  • 2 tk só
  • 2 ek olaj
  • 250 g aktív kovász (rozslisztet használtam a kovászhoz)
  • kb. :2,5 dl langyos víz

Elkészítése:

A lisztet a sóval elkeverem és a többi hozzávalóval tésztát dagasztok, lisztezem, letakarom és kb. 2-3 órát hagyom kelni (közben kétszer még megdagasztom). Ezután megformázom, 2 kenyeret most, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem és hagyom itt is a duplájára kelni.

Bevágom a tetejét,vizet spriccelek rá és 220 fokos előmelegített sütőbe teszem így sütöm 20 percig, majd visszaveszem a hőt 190 fokra és kb. 30-35 percig sütöm. Ha megemelem és az alját megkopogtatva kongó hangot ad kiveszem a sütőből.Rácsra teszem és azonnal lespriccelem hideg vízzel.

A sütés első 10 percében betettem egy másik tepsit is amibe vizet tettem,majd 10 perc múlva kivettem a tepsit hogy az alja is átsüljön.

A kovász receptjét itt találod!