Egyszerű kefires fánkocskák recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 csapott ek cukor
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kefir
- 2-3 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral. Egy tálkában a tojásokat a kefirrel simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez, és jól összekeverjük.
Olajat hevítünk, és olajba mártott teáskanállal beleszaggatjuk a tésztát.Közepes lángon megsütjük. (Maguktól meg fognak fordulni az olajban.)
Ha szép pirosra sült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ennél a fánknál egyszerűbb talán nem is létezik. Öt perc amíg kimérjük és összekeverjük az alapanyagokat, ezután pedig már csak sütni kell. Ez egyfajta villámédesség, hisz nem kell pihentetni, keleszteni. Bár nem túl édes maga a tészta, nekem nagyon is kívánta a sok porcukrot és a finom házi sárgabaracklekvárt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »