Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és a sütőporral. Egy tálkában a tojásokat a kefirrel simára keverjük, majd hozzáadjuk a liszthez, és jól összekeverjük.
Olajat hevítünk, és olajba mártott teáskanállal beleszaggatjuk a tésztát.Közepes lángon megsütjük. (Maguktól meg fognak fordulni az olajban.)
Ha szép pirosra sült, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Ennél a fánknál egyszerűbb talán nem is létezik. Öt perc amíg kimérjük és összekeverjük az alapanyagokat, ezután pedig már csak sütni kell. Ez egyfajta villámédesség, hisz nem kell pihentetni, keleszteni. Bár nem túl édes maga a tészta, nekem nagyon is kívánta a sok porcukrot és a finom házi sárgabaracklekvárt.